Over ons

De Alkmaarse glazenier: Roel Hildebrand werd geboren in 1959 te Heemstede. Op jonge leeftijd raakt hij per toeval verzeild in het vak van glazenier in Haarlem. Sinds zijn twintigste levensjaar heeft hij zijn eigen glas in lood atelier. Hij is autodidact maar heeft evengoed veel geleerd van de “oude rotten” in het vak zoals Frans Balendong en Nico Schrier.

De Alkmaarse Glazenier is sinds 1980 een vertrouwd adres op het gebied van alle soorten glas in lood en gebrandschilderd glas. In de afgelopen 30 jaren zijn vele nieuwe werken in zijn atelier uitgevoerd waaronder Jugendstil ramen maar ook heel veel gewone glas in lood ramen uit alle stijlperiodes. Dit kan variëren van de ouderwetse glas in lood schuifdeuren en bovenlichten tot glas in lood koepels van wel 15 meter doorsnede.

De Alkmaarse Glazenier is lid van de O.V.G. (de Ondernemers Vereniging van Glazeniers). Het doel van deze vereniging is het behoud van ambachtelijk vakmanschap, uitwisseling van kennis & informatie. Daarnaast staan haar leden garant voor een kwalitatief goed product, dat onder verantwoordelijke omstandigheden is vervaardigd door goed opgeleide mensen.

Roel Hildebrand heeft alle benodigde certificaten en daarmee ook het diploma glazenier behaald in het E.V.C. traject van de O.V.G. Daarnaast is hij 3 jaar als praktijk docent en Stagebegeleider verbonden geweest aan de Vakopleiding Glazenier op de Vakschool Schoonhoven.

De Alkmaarse Glazenier is een relatief klein glas in lood atelier.  Het glas in lood atelier kent geen geheimen, kom langs en laat u vrijblijvend voorlichten over dit oude ambacht in een historisch pand in het centrum van Alkmaar.