Verloden

Glas in lood ramen zijn in de loop van jaren onderhevig aan weersinvloeden met name wind en regen. Toegepast in draaiende delen als deuren en klepraampjes heeft na jaren gebruik en af en toe dichtslaan het gevolg dat er kleine scheurtjes onstaan in het lood vooral naast soldeerpunten. Vervolgens begint de uitgeharde kit af te brokkelen en begint de deur te rammelen.Ook kunnen er dan spontaan breuken in het glas ontstaan.

Is een paneel of deur zo ver dan is er maar 1 remedie: Het paneel uithalen, de kit losweken en de ruiten reinigen. Vervolgens worden alle ruiten opnieuw in lood gezet, gesoldeerd en goed gekit zodat het paneel weer stevig en waterdicht wordt. In sommige gevallen wordt naast staallood een extra verstevigingsroede met loodveters vastgesoldeerd. Dan is het raam weer in nieuwstaat en kan het er weer jaren tegen aan. Wel is het nieuwe lood glimmend en soms (vooral binnenwerk) patineren we het nieuwe lood. Dit houdt in dat met een zuur het lood en vooral de solderingen versneld een “oude look” krijgen.

Alvorens een raam te al dan niet te verloden krijgt U eerst een vrijblijvende offerte voor de uit te voeren werkzaamheden.

Op de foto’s hieronder een beeld van deze werkzaamheden en eindresultaten.