Bovenlichten

Een niet weg te denken toepassing van glas in lood in Nederlandse woningen uit de vorige eeuw en gelukkig ook weer in nieuwbouw, zijn de bovenlichten. Heel veel verschillende stijlen, van eenvoudig tot zeer bewerkelijk, worden in bovenlichten toegepast. Meestal wordt het nu in combinatie met dubbel glas geïnstalleerd zodat er optimaal geïsoleerd wordt en het glas in lood ook niet meer te lijden heeft van weersinvloeden.

Ons atelier restaureert, repareert en vervaardigt alle soorten glas in lood bovenlichten en adviseren over de plaatsingsmogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van enkele uitgevoerde werkzaamheden.

Glas in lood is het product wat wij op ambachtelijke wijze vervaardigen. Dit doen wij met heel veel plezier terwijl wij proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen. Uiteraard denken wij met al onze ervaring zo veel mogelijk met u mee. Het eindproduct kan enorm verschillen in soorten, stijlen, afmetingen & toepassingen, maar 1 ding blijft het belangrijkste: Glas in lood moet iets eigens toevoegen aan uw huis of gebouw.

Ons atelier heeft vele jaren ervaring en ook een uitzonderlijke voorraad nieuw, maar ook echt heel oud glas. De Alkmaarse glazenier is gecertificeerd op alle relevante competenties en heeft ook ook een officiëel diploma behaald.