Schuifdeuren

Vraag iemand op straat: “Waar denkt U aan bij glas in lood?” Dan krijg je vaak als antwoord: “De kerk en schuifdeuren!” Glas in lood en schuifdeuren met de zgn. “kamer en suite” zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden .

Hele huizenblokken in de eerste helft van de vorige eeuw werden ermee opgeleverd en nu nog geven ze kleur en sfeer in die woonkamers. Helaas in de 70er en 80er jaren is veel door smaakverandering en ook door geldgebrek verloren gegaan. Nu wordt daar door nieuwe generaties gelukkig weer anders over gedacht en ook in nieuwbouw wordt het weer ingebouwd om “hele” grote woonkamers weer op sfeervolle wijze op te splitsen. Dit gebeurt ook vaak om de kamer tijdelijk op te delen in bijvoorbeeld een kantoor en kinderkamer of dergelijke maar evengoed doorkijk en contact te houden met de andere ruimte.

Oude schuifdeuren hebben wij meestal op voorraad en kunnen goed hergebruikt worden en ingebouwd. Soms hebben we alleen de oude deuren en kunnen we die, net als voor nieuwe schuifdeuren, voorzien van nieuw glas in lood in welke stijl men ook wenst. Dikwijls wordt voor oude motieven gekozen maar nu wel met gebruik van hedendaagse frisse kleuren.

Hieronder op de foto’s het maken ervan en verschillende opgeleverde uitvoeringen.