Werkwijze anno 2017

Wat kunt U van de glazenier verwachten ?

Beknopte werkwijze m.b.t. ontwerpen & vervaardigen van nieuwe glas in lood panelen .

Voor U misschien 1 x in uw leven voor ons dagelijks werk .

Allereerst wordt er in overleg een passende stijl gekozen waarbij de architectuur van een pand of stijlperiode bepalend kunnen zijn .
Maar ook persoonlijke voorkeuren voor kleuren en lijnenspel en eigen ideeën kunnen de basis zijn hiervoor .
Om een juiste keuze te kunnen maken of soms moeilijker te maken , staan tientallen boeken ter beschikking en ook het internet biedt soms uitkomst of wordt iets compleet nieuws uitgedacht.
Voorts heeft de Alkmaarse glazenier al tientallen oude ontwerpen gedigitaliseerd .
Een aantal stijlen zijn te zien de knop “Portfolio”.

Als maten bekend zijn en ook de stijl is bepaald kan een redelijk nauwkeurige prijsindicatie worden opgesteld en na een akkoord van uw zijde kan het werk worden ingepland .
In praktijk , maar ook afhankelijk van lopend “soms groot” werk als kerkrestauraties , beslaat een traject van ontwerp tot oplevering gemiddeld 6 tot 14 weken .

In de gekozen stijl worden meestal 2 tot 3 ontwerpen en indien nodig nog meer , gewoon met potlood en papier opgezet en vervolgens gescand om verder digitaal op de computer te bewerken.
Dit biedt de mogelijkheid makkelijk van kleuren te veranderen en nog belangrijker : de ontwerpen worden ingebracht in een foto van de bestaande situatie zodat een goed beeld verkregen wordt hoe glas in lood er kan komen uit te zien.
Dit hulpmiddel is niet meer weg te denken en voorkomt missers.

Op de foto’s een aantal voorbeelden van ontwerpen toegepast in foto’s en de eindresultaten.

Als U op een foto klikt wordt deze groter weergeven !